4.6.2019

25-års jubilæum som projektchef i Gråkjær

1. juni fejrede Hans Fisker, projektchef i Gråkjær Landbrug, 25-års jubilæum i Gråkjær.

Det har været en rejse mod flere, større og mere komplekse byggerier. Da Hans startede i Gråkjær, var der under 10 personer ansat på kontoret i Tvis. Nu er der over 100 funktionærer i Danmark, Norge og Tyskland.

 Hans er uddannet bygningsingeniør og har gennem hele karrieren arbejdet i byggebranchen. Fra sin start i Gråkjær i 1994 har han været med i udviklingen af virksomheden.

Udviklede første konceptstald

I slutningen af 90’erne stod han, sammen med John Gråkjær, for at udvikle Gråkjærs første konceptstald, Ø-stalden, som blev opført i træelementer efter et amerikansk forbillede. Stalden blev bygget i stort antal over hele Danmark og Nordeuropa og har været medvirkende til Gråkjærs store succes som totalentreprenør inden for landbrugsbyggeri.

Hans har gennem sin tid hos Gråkjær været en del af mange forskellige projekter fra landbrugs- og erhvervsbyggeri til udvikling af IT. Især ser han tilbage på årene med store byggerier i Østeuropa, som en spændende tid. Gennem en russisk kontakt startede Hans og Gråkjærs eventyr med staldbyggeri i Østeuropa omkring årtusindskiftet. Gennem en årrække stod Hans for byggerier i store dele af Østeuropa, som chef for Gråkjær International. I den periode var møder med russiske og ukrainske landbrugsministre og oligarker en del af hverdagen, og rejseaktiviteten var stor.

Mere tid til golf

Senere blev det landbrugsprojekter i Tyskland og Skandinavien, Hans fik ansvaret for, indtil han for et par år siden gik ned i arbejdstid og rejseaktivitet.

Indenfor det seneste år har han skiftet livet på farten som projektleder ud med kontoret i Holstebro, hvor han nu assisterer med backup for andre projektledere og udarbejdelse af tilbud. Jubilæet markerer for Hans overgangen til en ny tid. Fra 1. juni går han på pension, men vil fortsat have tilknytning til Gråkjær på timebasis efter behov. ”Og så skal jeg spille mere golf”, siger Hans Fisker. 

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk