21.10.2020

Gråkjær bygger med cirkulære materialer

Onecollection udvider domicil i Ringkøbing

Gråkjær skal bygge nyt lager, kontor og showroom for Onecollection, som skal sikre den fremtidige kapacitet. Den nye bygning opføres med bæredygtige materialer i cortenstål og listebeklædning i træ, der patinerer smukt og giver et naturligt samspil med den rå vestjyske natur. I byggeriet vil der blive indarbejdet flere andre bæredygtige elementer såsom genbrug af regnvand. Derudover har holdbare materialer, som senere kan indgå i en cirkulær livscyklus med re- og upcycling været i fokus.

Byggeriet bliver på i alt 2.200 m2 fordelt på 1.700 m2 lagerhal i 8 meters højde samt kontor med showroom på 500 m2 som en indskudt etage.

Det nye domicil erstatter Onecollections eksisterende lejede lagerlokaler. Onecollection har derfor mulighed for at blive på sin nuværende placering og samle sine aktiviteter på den eksisterende adresse. Det glæder derfor Gråkjær at kunne imødekomme bygherrens ønske, om et nyt bæredygtigt byggeri i gode materialer. 

Onecollection blev stiftet tilbage i 1990 af Ivan Hansen og Henrik Sørensen, der stadig i dag driver designvirksomheden. Onecollection er kendt for i 2001 at få overdraget rettighederne til at producere og relancere de ikoniske Finn Juhl møbler, som er indbegrebet af tidsløst design.

Finn Juhl medvirkede i store projekter som Radiohuset, Københavns Lufthavn og ikke mindst FNs hovedkvarter i New York. Her indrettede Finn Juhl Formynderskabsrådets salen i 1951 og 1952. En sal som for øvrigt netop har gennemgået en omfattende renovering, hvor Finn Juhls møbler igen har fået de omgivelser de fortjener.

Byggeriet har første spadestik til januar 2021 og afleveres til september 2021.

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk