21.9.2017

Første spadestik til 32 rækkehuse i Helsingør

Efter 29 års tilløb opføres nu almene boliger i Helsingør. Borgmester og tidligere næstformand satte byggeriet i gang.

Fredag 15. september blev første spadestik taget til 32 nye almene boliger i Helsingør, som Gråkjær skal opføre for boligselskabet Boliggården.    

Første spadestik blev taget af Helsingørs Borgmester Benedikte Kiær, Boliggårdens tidligere næstformand Rita Jensen og Gråkjærs projektleder Michael Nielsen.

Både borgmesteren og Rita Jensen lagde i deres taler vægt på, at det var en lang kamp for at få boligerne realiseret. Faktisk har det taget 29 år fra andelsboligforeningen Kingo besluttede, at der skulle bygges nyt til i dag, hvor byggeriet endeligt er i gang. Det var derfor naturligvis med stor glæde at borgmesteren og Rita Jensen, der har været i projektet siden starten, endelig kunne sætte gang i byggeriet.

En del interesserede Helsingørborgere var mødt frem for at følge spadestikket og høre mere om projektet, der skal forvandle hjørnet mellem Kingosvej og Blichersvej fra et vildnis til 32 rækkehuse.

Gråkjær opfører 7 blokke med 2- og 3-værelses rækkehuse med terrasse og have. Husene opføres i gule teglsten med elementer af eternit på facaden og fladt tag med hældning i tagpap.

Ud over husene anlægges store udenomsarealer på området med intern vej, parkeringspladser, græsarealer og belægninger.

Byggeriet går i gang nu og forventes afsluttet ultimo februar 2019. 

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk