30.4.2020

Første spadestik på seniorboliger i Albertslund

Borgmester og direktør tog første spadestik til 82 seniorboliger i Albertslund, som nu opføres af Gråkjær.

29. april tog Steen Christiansen Hvid, borgmester i Albertslund (tv) og David Ernst-Sunne, direktør i Propreco (th) første spadestik til to seniorboligprojekter i Albertslund. På Randager opføres 44 boliger og på Herstedvesterstræde opføres 38 boliger.  

Fælles for projekterne er at de tager særligt hensyn til seniorernes behov. Vinduerne i alle boligerne går helt til gulvet, så beboerne kan nyde udsigten til omgivelserne, uanset om de sidder eller står. De lejligheder der ligger på 1. sal har naturligvis elevator og desuden let adgang til at komme ud på enten altan eller svalegang.,

Plads til fællesskab

Begge projekter involverer fælles opholdssteder. På Herstedvesterstræde opføres der et fælleshus, hvor beboerne kan mødes til håndarbejde, foredrag, kunst og selskaber. På Randager opføres et orangeri, hvor beboerne kan nyde de lyse aftener. Bliver det køligt, kan man tænde op i orangeriets brændeovn.

Udnyttelse af sol og vand

På begge projekter bliver der tilknyttet solceller, som skal bidrage til det fælles strømforbrug. Desuden er der taget højde for stigende nedbørsmængder ved etablering af LAR-bassiner, som håndterer nedbør på grunden, så det kommunale kloaksystem ikke overbelastes

På Randager bliver boligerne på i alt ca. 3.400 m² mens projektet på Herstedvesterstræde bliver på ca. 3.000 m². Begge byggerier opføres i betonsandwichelementer. På Randager bliver elementerne beklædt med trælameller og rustikketeglsten og der kommer altaner og svalegange i galvaniseret stål. På Herstedvesterstræde beklædes elementerne med beklædningstegl. I modsætning til projektet på Randager, som får fladt tag, bliver der her sadeltag.  

Begge projekter har Propreco som bygherre og Koncenton som slutbruger.  

Gråkjær forventer at afslutte projekterne i sommeren 2021.

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk