Gråkjærs historie

MELLEM TRADITION OG MODERNISME


ET TILBAGEBLIK VISER VEJEN FREM!

Vores virksomhed tog sin begyndelse i 1973 i Tvis. Som enkeltmandsvirksomhed samlede John Gråkjær sine første erfaringer med at opføre nøglefærdige landbrugsbygninger. Lige fra begyndelsen var målet og idéen at tilbyde alle byggeydelser fra ét sted.

Gråkjær Staldbyg udvidede i 1985 sine byggeaktiviteter til de skandinaviske lande Sverige og Norge samt i 1989 til Tyskland. Halvfemserne var præget af en videreudvikling og optimering af arbejds- og byggeforløbene ved de konstant voksende byggeprojekter. I 1999 etablerede Gråkjær sin første afdeling i Norge.

Med vedholdenhed og omfattende erfaringer udvidede virksomheden i 2001 sit virkefelt til også at omfatte nøglefærdigt industri- og erhvervsbyggeri, der siden har udgjort det andet forretningsområde for den succesfulde koncern. Med stærk stigende omsætning og flere medarbejdere, blev kontorlokalerne og værksteder i Tvis i løbet af få år for små. Virksomheden flyttede til Holstebro og etablerede sig samtidig uden for Skandinaviens grænser.

Gråkjær tog i 2003 et stort skridt i retning af en ekspansion ved at stifte det tyske datterselskab GRAAKJAER GmbH.

I 2015 udvidede Gråkjær med sit tredje forretningsområde; Aquaculture og blev dermed verdens første totalentreprenør  inden for byggeriet af landbaserede fiskeopdrætsanlæg. Gråkjær opfører i dag aquaculture-anlæg over hele verden.

Virksomheden Gråkjær har siden stiftelsen i 1973 og frem til I DAG udviklet sig til at være en multinational koncern med 3 forskellige grene; Aquaculture, Erhverv & bolig og landbrug, med aktiviteter både i og udenfor Europa. Gråkjær er i dag en vigtig spiller på markedet inden for alle 3 forretningsområder.

 

 

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk