24.6.2010

Strategisk samarbejde om at opføre tidssvarende butikker over hele Danmark

Innovativ vækst i dagligvarebranchen

Med visionen ”at udvikle nye dagligvarebutikker i de danske byer”, har Innovater A/S og Gråkjær A/S indgået et strategisk samarbejde om at opføre tidssvarende butikker over hele Danmark.


”Vi har brug for et byggefirma, der kan tage sig af projekteringen og beregne en samlet pris på byggeriet, så vi kan henvende os til investorerne og tilbyde en gennembearbejdet investorpakke” udtaler Kim Henriksen, adm. dir. i ejendomsudviklerfirmaet Innovater A/S. ”Vores investorer kræver, at der er troværdighed i hele flowet undervejs i projektudviklingen. Her er selve projekteringen og opførelsen af detailbutikken et væsentligt omdrejningspunkt. Vi skal kunne stole på kvalitet, pris og byggetiden på de enkelte projekter - det oplever vi, at Gråkjær A/S kan leve op til”.
 

Et langt forløb

Kim Henriksen og hans partner René Holst, som er udviklingschef i Innovater A/S, bruger deres netværk og hårdt benarbejde til at finde de byer, der har potentialet til et udviklingsprojekt. ”Vi tager ud til den location, som vi har udset os, og ser på de nuværende supermarkeder og vurderer om butikkerne dækker det befolkningsgrundlag, der er tilstede”, fortæller René Holst. ”Hvis vi vurderer, at der er et udækket behov, går vi videre til kommunen for at fremlægge den placering vi finder egnet til en ny butik. Sammen med embedsfolkene tjekker vi lokalplanen – såfremt det kan lade sig gøre, ja, så sætter vi et projekt i gang”.


Her kommer Per Henriksen, regional salgschef fra byggefirmaet Gråkjær A/S ind i billedet. ”Vi undersøger alle de forhold der er på pladsen – geoteknik, forurening mm.; er der nedbrydning af eksisterende bygningsmasse; skal der etableres lyskryds og p-pladser; skal der etableres støttemure – og en lang række andre forhold, der skal tages i betragtning for at undgå uforudsete omkostninger”, udtaler Per Henriksen,” Dernæst sætter vi tegnestuen til at udarbejde plantegninger og visualiseringer af byggeriet. Disse materialer bruger Kim og René så til at arbejde videre med dagligvarekæderne og investorerne”.


Et gennemtænkt forløb

Det er en kompliceret proces at overskue byudviklingen og være med i den strategiske tankegang hos dagligvarekæderne, men Innovater A/S har stor erfaring og oplever ofte, at kæder selv henvender sig for at få virksomhederne til at projektudvikle og opføre en butik i en bestemt by. Nogle kæder ønsker selv at eje bygningen, mens andre foretrækker at leje lokalerne over 10-15 år. I det sidste tilfælde går Innovater A/S ud og tilbyder projektet til investorer, og her er Innovater A/S godt stillet med flere investorer, som stadig har ønsket og evnen til at aftage de færdige projekter. ”Vores investorer forlanger et gennemskueligt projekt, hvor alle detaljer er på plads, inden de sætter kapital til rådighed for os. Så vi er meget afhængige af de samarbejdspartnere vi involverer os med”, udtrykker Kim Henriksen,” vores knowhow er på udviklings- og investordelen, og Gråkjær A/S skal tilføre den ekspertise det kræver at gennemføre byggeriet til investorernes, fødevarekædernes – og endelig slutkundens tilfredshed”.


Et troværdigt forløb

Samarbejdet mellem de to virksomheder er i fuld gang og har foreløbig resulteret i opførelsen af en Rema 1000 butik i Vojens og en fortsættelse med flere byggerier for Rema 1000 på vej. Ydermere skal der opføres 2 Faktabutikker i Stenløse og Hundested samt en SuperBrugsen i Hundested. ”Vi ser med positive øjne på fremtiden inden for dagligvarebranchen og glæder os over samarbejdet med Gråkjær A/S”, afslutter dir. Kim Henriksen.

 


Yderligere oplysninger omkring samarbejdet – kontakt:
Dir. Kim Henriksen, Innovater A/S - tlf. 6077 6183
Reg. Salgschef Per Henriksen, Gråkjær A/S - tlf. 2210 6700
Kommunikationschef Tommy Wølk, Gråkjær A/S – 20865030
 

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk