24.11.2015

Rejsegilde i regn og højt humør

Afslutning af elementmontage markeret på Letbanen

Det sidste element i byggeriet af kontrol- og vedligeholdelsescentret til Aarhus Letbane er nu monteret. Derfor blev alle involverede inviteret til rejsegilde.

I sin tale, sagde Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, at byggeriet er et centralt punkt i udviklingen af Århus. Desuden roste han GCF, Gråkjær og håndværkerne på pladsen, for den utroligt professionelle byggeplads, hvor sikkerheden er højt prioriteret og udtalte, ”I har været dygtige til at finde løsninger, når der opstår udfordringer…det er en fornøjelse at være bygherre, med det hold I stiller med”.  

Byggeriet omfatter en cirka 6.400 m² stor bygning samt 4.700 m² overdækket areal (til parkerede tog). Hertil kommer bundopbygning og klargøring af 27.000 m² udvendige arealer med belægning og spor.

Efter elementmontagen nu er afsluttet, forventes bygningerne at være tætte om et par uger. Det indvendige arbejde på byggeriet er også i fuld gang. Det overdækkede areal - stabling area - og resten af de arealer, hvor der skal lægges spor, forventes at være klar til overdragelse til bygherren til januar. Hele byggeriet forventes færdigt sommeren 2016.

I videoen herunder kan du se hele forløbet med monteringen af elementer – fra bart fundament til lukket bygning.

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk