2.6.2016

Prækvalificering – Hovedstadens Letbane

Gråkjær er prækvalificeret til at afgive tilbud på byggeriet af kontrol- og vedligeholdelsescenter (CMC) til Hovedstadens Letbane

Hovedstadens Letbane er et samarbejde mellem 11 kommuner i hovedstadsområdet, Region Hovedstaden og Transportministeriet. Letbanen kommer til at omfatte en strækning på 28 km dobbeltsporet letbane med 28 stationer. Letbanen kommer til at køre fra Ishøj i syd til Lundtofte nord for Lyngby.

Kontrol- og vedligeholdelsescentret opføres på et areal på ca. 7.500 m2 og bliver placeret vest for Ring 3 og nord for Ballerup Boulevard, mellem Herlev og Glostrup.

Den samlede pris på Hovedstadens Letbane bliver ca. 4 mia. plus udgiften til tog. Udbudsmaterialet udsendes i september 2016 og letbanen forventes at være klar til at transportere passagerer i 2023 og vil transportere 13-14 mio. passagerer årligt.

Gråkjær har erfaring med netop denne type byggeri, da vi opfører et tilsvarende byggeri i Aarhus: Kontrol- og vedligeholdelsescenter til Aarhus Letbane, Danmarks første letbane. Dette byggeri er tæt på sin afslutning, og der køres i øjeblikket testkørsler. 

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk