27.1.2016

Gråkjær i front med IT på byggepladserne

Nyt kvalitetssikringssystem letter hverdagen for projekt- og byggeleder

Byggebranchen er et af de områder, der har været længst om at tage digitale værktøjer i brug i det daglige arbejde. Hos Gråkjær er vi dog med på beatet, når det gælder brugen af IT på byggepladserne.

Gråkjær har gennem det sidste år arbejdet med at afprøve og implementere et digitalt KS system som hjælp til firmaets projekt- og byggeledere. ”Valget er faldet på Ajour System A/S, da det giver mulighed for byggestyring og fagtilsyn ved hjælp af vores mobiltelefoner / tablets” udtaler byggeleder Kristian Østerbye Pedersen, som er ansvarlig for implementeringen af det nye KS-system. ”Det frigiver en masse tid i det daglige i forhold til tidligere, hvor arbejdet med at tage billeder med digitalkamera, lave tilsynsnotater og udsende pr. mail tog meget tid”.

I dag laves fagtilsyn på byggepladsen og systemet sender automatisk besked til firmaets underentreprenører. Underentreprenøren modtager  et billede og en beskrivelse af fejlen sammen med en tegning der viser nøjagtig hvor i bygningen den er placeret. Det sparer tid i forhold til at skulle lokalisere, hvor arbejdet skal udføres. Dermed hjælper systemet både de ansatte hos Gråkjær og de underentreprenører, som har deres daglige gang på byggepladsen.

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk