6.6.2017

22 lejligheder i kanalby

Gråkjær skal opføre eftertragtede funkis-lejligheder ved Nykøbing Falsters lystbådehavn

Gråkjær skal opføre 22 lejligheder på Sophieholmen på lystbådehavnen i Nykøbing Falster. Projektet er en del af fornyelsen af havneområdet i Nykøbing - en helhedsplan med kanalby. Sophieholmen har dermed udsigt til vand på 3 sider. Byggeriet afslutter den ende af Sopieholmen, der vender mod byen og kommer til at danne en port til Sophieholmen.

Delegeret bygherre på projektet er Inderhavnen A/S i samarbejde med Nykøbing Falster Boligselskab. Projektet skal rumme 22 lejligheder, hvoraf de 13 er almene lejligheder og de resterende er ejerlejligheder. Byggeriet bliver på 6 etager, hvoraf nederste etage er dedikeret til parkering. På denne måde bliver stueetagen hævet fra jordhøjde og undgår dermed at blive generet af blikke fra forbipasserende.

Byggeriet er inspireret af stilarterne funkis og modernisme som blandt andre Arne Jacobsen er kendt for. Ejendommen opføres i betonelementer med hvid pudset facade, der blødes op med elementer af begrønning på facaden.

Fra alle lejligheder er der udsigt til lystbådehavnen. De almene lejligheder i stueetagen har egen terrasse, lejlighederne på de øvrige etager har altan og fra penthousen øverst har man udsigt til vand på tre sider, med flot udsigt over Guldborgssund.

Byggeriet er på i alt 2.864 m2, heraf 584 m2 parkerings-areal. De almene lejligheder bliver på mellem 77 og 114 m2 og ejerlejlighederne mellem 78 og 182 m2.

Med en eftertragtet beliggenhed og flot arkitektur er lejlighederne i høj kurs. De fleste af lejlighederne er solgt - der er ganske få tilbage, inden byggeriet er begyndt.

Se også

Reference: Sophieholmen Nykøbing Falster

Læs mere

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk