21.11.2016

1 mio. arbejdstimer uden ulykker

Gråkjær fejrer 1 mio. arbejdstimer uden en eneste arbejdsulykke på Gråkjær Erhvervs byggepladser.

Tidligere på året blev det markeret på CMC byggepladsen, Aarhus Letbane, at man har arbejdet 170.000 timer uden uheld. Det er dog ikke et enkeltstående tilfælde. Sikkerheden har topprioritet på alle Gråkjærs byggepladser. I snart tre år har der ikke været en eneste arbejdsulykke på Gråkjær Erhvervs byggepladser. 

”Vi er meget stolte over dette, men det vil ikke blive en sovepude, da vi ønsker at forbedre statistikken. Vi har målrettet fokus på området ved hele tiden at holde vore kompetente medarbejdere opdateret på området, for sikkerheden er utrolig vigtig for os - både når det gælder vore egne ansatte, men i lige så høj grad når det gælder vores underentreprenører,” udtaler regionsdirektør i Gråkjær Erhverv, Claus Navntoft.

At Gråkjær nu kan markere 1 mio. arbejdstimer uden ulykker skyldes netop denne målrettede indsats for at forhindre ulykker. ”Det er næsten tre år siden, vi havde en arbejdsulykke, men vi skal heldigvis meget længere tilbage for at finde alvorlige arbejdsulykker. Det er dejligt at se at vores indsats virker – og det giver håndværkerne på pladsen ro at vide, at når de arbejder for os, er der styr på sikkerheden,” siger Claus Navntoft.

Faste sikkerhedsprocedurer er en del af forklaringen på den gode sikkerhed på Gråkjærs byggepladser.  Men det er ikke det eneste:  ”Ud over vore normale sikkerhedsprocedurer, afholder vi også jævnlige fællesarrangementer for alle involverede på pladsen. Fællesspisning er en god og uformel platform til at uddele ris & ros, samt at bringe aktuelle temaer op - såsom sikkerhed. Det er én af de metoder, vi anvender for at finde frem til fælles forståelse og deltagelse i sikkerhedsarbejdet, som er så vigtig for os, da vi også har erfaringer med at sikkerhed ofte er lig med en velfungerende og harmonisk byggeplads. Det er jo i sidste ende til gavn for os alle,” forklarer Claus Navntoft.

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk