11.9.2018

Verdens største indendørs gokartbane opføres i Taastrup

Gråkjær skal opføre 10.000 m2 gokarthal for Racehall i Taastrup – med plads til sjov for alle – og med omtanke for miljøet.

Racehall har indgået aftale med Gråkjær om opførelsen af verdens største indendørs gokartbane. Racehall ejer allerede Nordeuropas største indendørs gokartbane (målt på køreareal), der ligger i Aarhus. Med 10.050 m2 bliver den nye hal i Høje Taastrup hele 33 % større end den i Aarhus og bliver dermed klart større end både sin navnesøster og konkurrenterne andre steder i verden.

Perfekt beliggenhed

Racehall kommer til at ligge i krydset mellem Roskildevej og Bondehøjvej i Høje Taastrup. ”Vi har valgt beliggenheden i Høje Taastrup, da vi her får en central placering - tæt på København med gode trafikforbindelser og tæt på både motorvej og offentlig transport”, fortæller Flemming Thomsen, projektleder for Racehall CPH.

”I Racehall bliver der plads til sjov og action for alle – både børn og voksne, private og firmaer. Ud over gokartbanen får vi også en restaurant og konferencefaciliteter i huset”, ”Dermed er der gode muligheder for at bruge hallen til en lang række forskellige arrangementer, som f.eks. firmaarrangementer”, fortsætter Flemming Thomsen.

Bygges med tanke på miljø og energi

Gråkjær opfører 10.050 m2 rundbuehal i form af store limtræsspær og med facade i sandwichpaneler. Taget udføres med højprofiler og tagpap. Desuden opføres der 2.000 m2 administrationsbygning, som også indeholder restaurant på 1. sal. Administrationsbygningen opføres i betonelementer med store alu-partier i fronten. ”Alle betonelementer får farven ’Ferrari-rød’, så den rigtig kan signalere fart og spænding”, fortæller Thomas Lauritsen, regional salgschef hos Gråkjær Erhverv. Projektet er tegnet af Dreyer arkitekter og Gråkjær. 

Der tages flere forskellige hensyn til miljøet og omgivelserne i byggeriet af Racehall.

”Bygningen får solceller på taget, som giver miljø- og klimavenlig energi til hallen. Udenfor etableres en park med en blomstereng og et LAR-bassin,”, fortæller Thomas Lauritsen.  ”LAR-bassinet opsamler regnvandet fra bygningen, så Racehall ikke belaster det kommunale kloaksystem. Vandet vil sive naturligt ned i jorden og give liv til planter og dyrelivet i parken. Blomsterengen, med en lang række forskellige blomster, vil tiltrække mange forskellige insekter - og så ser det jo flot ud”, afslutter Thomas Lauritsen.

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk