28.5.2015

Letbanearrangement var en stor succes

Letbanearrangementet blev fyret af med stor succes i torsdags. Omkring 100 erhvervsledere fra hele Aarhus var mødt op til inspirende og givende oplægsholdere, der kunne fortælle om Letbanen og fremtiden for Aarhus med en ny letbane.

Letbanearrangementet blev fyret af med stor succes i torsdags. Omkring 100 erhvervsledere fra hele Aarhus var mødt op til et inspirende og givende oplæg fra Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, Vice President Omar Rezzoug fra Ansaldo STS, der leverer tog og skinner, Aarhus Rådmanden Kristian Würtz, Terje Vammen fra Erhverv Aarhus og fremtidsforskeren Jesper Bo Jensen. Divisionsdirektør Henrik Skaarup fra Gråkjær indledte programmet med fortælling om og visning af Gråkjærs store byggeprojekt på Letbanen; Nemlig letbanens kontrol- & vedligholdelsescenter

Kort fortalt - Hvad vil Letbanen komme til at betyde for Aarhus og for virksomhederne i fremtiden?

Mobiliteten er en stor udfordring for Aarhus nu og i fremtiden. Men når Letbanen i 2017 åbner, vil endnu flere mennesker kunne flyttes rundt effektivt i Aarhus midtby i de nye sporvognstog, og opleve at komme hurtigere frem på arbejde og hjem igen, samt ud i de omkringliggende forstædsbyer mellem Odder og Grenaa. For virksomhederne vil det betyde øget konkurrenceevne, og gøre det nemmere at etablere sig uden for centrum. Letbanen vil nemlig gøre det mere attraktivt at pendle, og folk vil bruge mindre tid i kø og få mere effektiv rejsetid.

Aarhus rykker sig fra verdens mindste by til at blive en metropol. Det betyder at nye og bestående byområder rykkere tættere på centrum, nye byer vil opstå og blive udbygget langs letbanen som tilfældet med Lisbjerg, og ikke mindst - vi kommer til at øge Aarhus potentiale ved at formindske minutafstandene – en tættere by uden fortætning.

Info omkring letbanen:

Kører op til 100 km/t

12 km ny letbane 

240 - 250 passagerer

4 km ombygget jernbane 

Moderne sporvogn / sporvognstog

50 stationer i alt

Høj komfort og lavt støjniveau

17 nye stationer 

Kører i vej og på bane

            7½ min frekvens (midtby)

​            110 km letbane 

2017 letbanen åbner

            12 mio. rejsende årligt   

Gråkjær A/S, Fabersvej 15, DK-7500 Holstebro  ·  Tlf. +45 96 13 55 55  ·  graakjaer@graakjaer.dk